PL EN
powrót

Kawa ZIELONA Quba Caffe BIO Peru 100% Arabica

Peru Grade 1 Organic – ta kawa pochodzi z małych rodzinnych upraw skupionych wokół kooperatywy Asociación de Productores y Exportadores de Café Rodriguez de Mendoza (APROEXPORT) założonej w 2013 roku i wspierającej farmerów z tego regionu. To 365 plantacji o rozmiarach nie większych niż 10 hektarów, na których rosną najwyższej jakości ziarna Arabiki, ręcznie zbierane oraz poddawane obróbce na mokro. Ta kawa pochodzi z organicznych upraw na których nie używa się pestycydów i nawozów sztucznych uzyskując w pełni naturalny produkt.

Zielona kawa zawiera kwas chlorogenowy (ACG), który jest silnym antyutleniaczem i ma silne właściwości bakteriobójcze. Połączenie kofeiny i kwasu chlorogenowego w zielonej kawie obniża znacząco stopień przyswajania cukru z, a tym samym hamuje tworzenie się tkanki tłuszczowej. Dzięki systematycznemu spożywaniu takiej kawy możemy zmniejszyć zawartość tkanki tłuszczowej w organizmie o 15-30%.

 

 

Sposób przygotowania: ziarna kawy najlepiej wstępnie rozgnieść w moździerzu i zmielić w młynku (jeśli wrzucimy cale ziarna do młynka elektrycznego, jest ryzyko, że go uszkodzimy). Następnie dwie czubate łyżeczki zmielonej kawy (około 15 g) zalewamy wrzątkiem (około 200-250 ml) i zaparzamy około 10 minut. Zalecana porcja dzienna to dwie filiżanki kawy wypijane na pół godziny przed posiłkiem. Zieloną kawę, podobnie jak zwykłą, można doprawić w dowolny sposób – słodząc miodem, posypując cynamonem lub kardamonem.

 

Opakowanie 250g


Kod produktu QC-137 - 250g

 

 

Region pochodzenia: Mendoza, Amazonas - Peru

Wysokość zbiorów: 1500 – 1800 m n. p. m.

Okres zbiorów: czerwiec - sierpień

Varietal: Tipica, Bourbon, Catimor

Obróbka: myta

Klasyfikacja: Strictly Hard Bean Grade 1

Składniki: 100% kawa ziarnista, zielona.

Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 
 

label_close Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Newsletter